eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jogvesztő határidő közeleg a NAV-nál

December 20-ig van lehetősége az érintetteknek az EVA, tehát az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá bejelentkezni – figyelmeztetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője. Kis Péter András az InfoRádiónak elmondta, hogy ezt az adónemet leginkább egyéni vállalkozók, betéti társaságok és ügyvédi irodák választják.

A szóban forgó adózási formába bejelentkezni a NAV honlapján letölthető űrlap – ügyfélkapun keresztül vagy postai úton történő – elküldésével lehet, de akár személyesen is be lehet nyújtani. A december 20-i határidő jogvesztő, tehát ennek elmulasztását követően már nem lehet a vonatkozó kérvényt beadni – figyelmeztetett Kis Péter András.

Az EVA hatálya alól kijelentkezni is a fenti időszakban lehet. Ezt mindazoknak meg kell tenniük, akik nem felelnek meg feltételeknek, tehát például akik adótartozással rendelkeznek. A kérvény elfogadásáról a hatóság mindkét esetben – tehát ki- és bejelentkezéskor is – értesíti az adózókat.

Azoknak, akik idén is az EVA szerint fizették be a közterheket, nincs teendőjük, nem kell újraregisztrálniuk – tette hozzá a szóvivő. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×