eur:
394.77
usd:
370.68
bux:
65478.26
2024. április 19. péntek Emma
A választások utánra halaszt egy kényes ügyet a kormány

A választások utánra halaszt egy kényes ügyet a kormány

Április 15-ig tolná ki az elektronikus közbeszerzési rendszer kötelező alkalmazásának határidejét a Miniszterelnökség a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kérésére.

Az elektronikus közbeszerzési rendszer (EKR) kötelező alkalmazásának bevezetésére a korábbi, 2017. december 31-i céldátum helyett 2018. április 15-től kerülne sor, ha az Országgyűlés elfogadja azt a törvénymódosító javaslatot, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kósa Lajos fideszes képviselő nyújtott be - írja a Világgazdaság. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kérésének tesznek eleget, mert a szervezet ennyi időt kért a piaci szereplők számára a felkészülésre.

Egyúttal lehetővé tennék, hogy a jogalkalmazók már január 1-jétől alkalmazzák önkéntesen a Miniszterelnökség által működtetett EKR-t. Az uniós irányelvi elvárások értelmében a közbeszerzési eljárásokban az ajánlatkérők és az ajánlattevők, illetve részvételi jelentkezők közötti interakciók során kizárólag elektronikus út vehető igénybe a hagyományos papíralapú kommunikáció helyett.

A magyarországi közbeszerzési eljárásokban elsősorban a papír alapú kommunikáció érvényesül, ezért az elektronikus folyamatokra való felkészülés rendkívüli fontossággal bír - áll az indokolásban. A bevezetés elhalasztása az ajánlattevők, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oldaláról merült fel igényként, a rendszer jobb megismerhetősége, az elektronikus kommunikációra való áttérés megkönnyítése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×