eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nagy változás jön az üzemanyagoknál

Nagy változás jön az üzemanyagoknál

Különös átalakuláson megy át az áram, amikor áthalad az e-töltőn: jogi értelemben villamosenergia-termékből üzemanyagtermékké változik.

A Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) az év végéig elkészül a magyarországi elektromobilitást szabályozó átfogó törvény tervezete, ezt követi a társadalmi egyeztetés és a szükséges végrehajtási rendeletek megfogalmazása – értesült a Világgazdaság. A területen már eddig is láttak napvilágot jogszabályok, de még messze nem teljes körűek, csak salátajelleggel találhatók meg például az áramtörvényben, a Jedlik Ányos-tervben vagy a parkolás szabályozásában. Ezek alapján még nem indulhat meg a szolgáltatás - írta a Világgazdaság.

Az NGM-ben készülő törvény életbeléptetésével Magyarország az uniós direktíváknak tesz eleget. Definiálják az alapfogalmakat, az állami és más szereplők jogköreit és kötelezettségeit, valamint azt is,

miként lehet fizetős, kereskedelmi szolgáltatássá tenni az e-autók áramának értékesítését.

Most még "belefér", hogy az áram eladását parkolási díjként számolják el, vagy hogy az otthoni töltés árát az egyetemes szolgáltatási tarifával fizetteti meg a szolgáltató.

Később azonban, amint áthalad majd a villamos energia az e-töltőponton, jogi értelemben villamosenergia-termékből üzemanyagtermékké változik.

Külön mérőre, külön elszámolásra, külön szolgáltatóra lesz szükség,

amely persze lehet azonos a meglévő áramszolgáltatóval, de másként kell elszámolni vele. A lap értesülése szerint az már eldőlt az NGM-ben, hogy a villamos energia értékesítésétől elkülönülő iparág lesz az áram mint üzemanyag forgalmazása.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×