Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Itt a kormány új terve

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Részben állami támogatással ötszáz attrakciófejlesztést hajtanak végre a turizmusban.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek elmondta: a Nemzeti turizmusfejlesztési stratégia 2030 szerint részben állami támogatással ötszáz darab attrakciófejlesztést hajtanak végre az ország számos pontján, amelyre érkezett már forrás a kormánytól. Ezen kívül

ezer vendéglátó- és szálláshely újul meg a jövőben a Kisfaludy-program részeként.

Guller Zoltán közölte, a 2030-ig elérendő hatszázalékos GDP-növekedésnek az is feltétele, hogy addigra kétszer annyi vendégéjszakát jegyezzenek a szállásadók, mint ma. Ennek érdekében harminc új városból válik elérhetővé légi közlekedéssel Budapest.

„Ambiciózus vállalást tettünk az új nemzeti turizmusfejlesztési stratégiában: 2030-ig el fogjuk érni az osztrák szintet a GDP-hez való 16 százalékos hozzájárulással a mostani 10 százalékos mérték helyett, eközben Magyarország 19 helyet lép előre a turizmus nemzetközi versenyképességi listáján. Az a szándékunk, hogy húzóágazattá váljon itthon a turizmus, amely a mai világtrendeket és a hazai viszonyokat figyelembe véve megvalósítható cél. Az ágazat valódi kitörési pontja az országnak” - mondta a vezérigazgató.

A magyar turizmust a legfőbb nemzeti értékeink, kimagasló kultúránk, sporteredményeink és egészséges környezetünk tehetik igazán sikeressé. Ezen nem kell változtatni, de a mai kor elvárásai szerint hozzá kell igazítani az értékeinket is – mondta.

Guller Zoltán szerint a jövőbeni fejlesztések a paradigmaváltás jegyében bevezetett desztinációalapú szemléletet követik, hiszen az utazó komplex élményekre vágyik, ehhez minél több minőségi szolgáltatást kell felmutatni. Mivel Budapest a leglátogatottabb úti cél az országban, a közeli attrakciókat szeretnék bekapcsolni a fővárosi turizmus vérkeringésébe, hogy a külföldről érkezők a környékben való kirándulásokkal hosszabbítsák meg az itt-tartózkodásukat – fejtette ki.