Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új módszer, amivel könnyebb lehet a bolti fizetés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az OTP Simple elsőként terjesztette ki mobilfizetési funkcióit, így csütörtöktől bármely bank ügyfele fizethet mobiltelefonjával, ha az NFC-képes - nyilatkozta az InfoRádiónak az OTP ügyvezető igazgatója. Kifejtette: a pénzintézet a kedvezményes időszak után a feltöltött összegek egy százalékát számítja fel a szolgáltatás díjaként.

Június közepén vezette be az OTP Bank az érintéses mobilfizetési megoldását, amely óriási sikert aratott – mondta a pénzintézet ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy mintegy 24 ezer bankkártyát digitalizáltak és 750 millió forint értékben vásároltak az ügyfelek. Az NFC technológia következő lépése, hogy csütörtöktől a nem OTP-bankkártyával rendelkezők is igénybe vehetik ezt a bolti fizetési módot – jelezte Csányi Péter.

„A Simple-kártya azok számára elérhető, akik nem rendelkeznek OTP-bankkártyával. Egy virtuális kártyát hozhatnak létre, amelyre bármelyik másik bank által kibocsájtott bankkártyával pénzt tölthetnek fel.”

A Simple alkalmazás felhasználóinak jelentős része nem az OTP ügyfele, ezért a bank várakozásai szerint az új szolgáltatás növeli az ilyen módon végrehajtott bolti fizetések számát – mondta Csányi Péter.

„Mivel nem kell bemenni a bankfiókba sem, úgy gondoljuk, sokan fogják használni.”

A Simple-kártya feltöltési díja a feltöltött összeg egy százaléka, de minimum 200 forint, amelyet most, legkésőbb február végéig, a bank elenged – mondta az OTP ügyvezető igazgatója.