eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A legkisebb is számít, bármelyik Tescóban lehet sztrájk

A legkisebb is számít, bármelyik Tescóban lehet sztrájk

Az egész országot érintő Tesco-sztrájk várható időpontja derül ki pénteken, hogy hol, az nem. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke mondta el a részleteket.

Már megegyeztek a Tesco-sztrájk várható időpontjáról az áruházláncnál működő munkavállalói érdekképviseletek, a dátumot azonban csak pénteken délután hozzák nyilvánosságra - mondta a szakszervezeti vezető.  Hozzátette:

csak a pénteki sajtótájékoztató előtt ismerteti a sztrájk időpontját a munkáltatóval az érdekképviselet, da csak azt, a helyszíneket nem.

Az biztos, hogy az egész országot érinti a munkabeszüntetés. 

Bubenkó Csaba emlékezetett arra, hogy 25 százalékos béremelést szeretnének elérni 15 százalékos létszámemelés mellett.  A munkáltató ezt a javaslatot nem fogadta el.

 A Tesco-Global Áruházak Zrt. augusztus közepén közölte, hogy idén szeptemberben a bérfejlesztés harmadik ütemeként bruttó 11 ezer forintos béremelést tervez.

A szakszervezeti vezető azokról a sajtóhírekről nem kívánt nyilatkozni, hogy a cégvezetésen belül elbocsátások történtek  a helyzet kialakulása miatt, de véleménye szerint ennek van realitása.

Az sem kizárt, hogy egyes üzletekben, illetve munkakörökben több napig is elhúzódik a törvényes tiltakozás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×