eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Végre: annyi kerékpárút épül, mint még soha

Végre: annyi kerékpárút épül, mint még soha

Rekordév lesz 2018 a kerékpáros fejlesztésekben, a következő években összesen mintegy 15 milliárd forintból valósulhatnak meg bicikliutak - közölte az InfoRádiónak nyilatkozva Révész Máriusz, aki 27 új kerékpáros útszakaszt jelentett be.

Végre: annyi kerékpárút épül, mint még soha

„Soha nem volt olyan év Magyarországon, mint amilyennek 2018 kinéz: soha annyi turisztikai kerékpárút nem épült, mint amennyi a jövő évben várható.

Nem kicsit dől meg a rekord,

hanem valószínűleg többszöröse lesz a szám, mint a kerékpáros infrastruktúra fejlesztések eddigi legjobb évében.”

A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos elmondta, a közbeszerzési eljárás során kiválasztották a kerékpárutakat tervező cégeket, amelyeknek a szerződések szerint a 27 szakaszra bontott útrész megtervezésére 60 napjuk van.

„Idén még elkészül a Budapest-Rajka Duna-menti kerékpárút-hálózat, a Balatont Budapesttel összekötő hálózat terve és újratervezik a Balaton körüli kerékpárutat is. Sok helyen új nyomvonal lesz, máshol marad a régi, de sokkal szélesebb – három méter – lesz.”

Budapesten is lesznek fejlesztések, amelyekre kilenc milliárd forint áll rendelkezésre – mondta a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz hozzátette, szeretné, ha a Budapest határáig vezető országos gerinchálózati kerékpáros utaknak a fővárosban is lennének folytatásai.

Végre: annyi kerékpárút épül, mint még soha

„Rosszul venné ki magát, hogy a Budapest táblánál véget érnének a kerékpárutak. Ennek érdekében szeretnénk ősszel egy előterjesztést készíteni a kormánynak, amely a gerinchálózat budapesti szakaszait szintén kiemelt beruházásoknak minősíti, hogy gyorsabbak és egyszerűbbek legyenek az engedélyezési eljárások.”

A tervezés után a következő év elején elkészülnek a kivitelezési tervek és a közbeszerzés – jelezte Révész Máriusz. A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, a forrás rendelkezésre áll, kerékpáros út fejlesztésére a jövő évi költségvetés 11 milliárd forintot biztosít, uniós forrásból pedig ezen kívül 7 milliárd forint áll rendelkezésre turisztikai kerékpárút-fejlesztésre, amelyből 4-5 milliárdot fordítanak 2018-ban kerékpárút fejlesztésre – mondta Révész Máriusz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×