eur:
394.9
usd:
371.61
bux:
66337.46
2024. április 16. kedd Csongor

Aki keres, most talál albérletet

Az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője szerint megugrott a kínálat július végével az albérletek piacán, ezzel válaszolva az egyetemi ponthatárok kihirdetése után megnőtt keresletre.

Balogh László az M1-en közölte: azért ugrott meg a kínálat, mert sokan tudatosan készültek erre az időszakra és a közelmúltban vásárolt ingatlant csak most hirdették meg. Emellett azok után is felszabadulnak az ingatlanok, akik júliusban kötötték első éves szerződésüket és most is nyári fordulóval költöznek.

Megemlítette, hogy Budapesten a korábbi 130-140 ezer forintról 150 ezer forintra nőtt az átlagos albérleti ár, Kelet-Magyarországon 60-80 ezer, Nyugat-Magyarországon pedig 80-100 ezer forintot kérnek átlagosan egy albérletért havonta.

Beszélt arról is, hogy a fiatalok leginkább a kis garzonokat vagy a nagy alapterületű lakásokat keresik, utóbbit azért, hogy többen beköltözve megosszák az albérlet költségeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×