eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fontos döntés a repülőkről: veszélyes a heringezés

Fontos döntés a repülőkről: veszélyes a "heringezés"

Egy amerikai bíróság kimondta, a „heringezés” komoly kockázatokkal jár(hat).

Nem csökkenthetik tetszőleges mértékben a légitársaságok az üléssorok közötti távolságot azért, hogy minél több utassal repüljenek a gépek - döntött egy amerikai bíróság. Ez ugyanis a repülő kiürítését veszélyezteti vészhelyzetekben. A döntés azt mondta ki, hogy az USA Szövetségi Légügyi Irányító Hatósága tévesen jár el, amikor az üléssorok távolságát kényelmi és nem biztonsági szempontból szabályozza - írta az iho.hu.

Az ügyet egy, a légiutasok jogaiért küzdő szervezet vitte bíróság elé.

Nemcsak az európai fapados cégek gyakorlata az üléssorok közti távolság csökkentése, az Egyesült Államokban is előszeretettel élnek ezzel a megoldással. Így tett például a Spirit Airlines, amelynek gépein az üléstávolság csak 71 centiméter, ami tényleg a kényelmes utazás határán lévő érték.

A mostani döntés nyomán az American Airlines is visszakozott: épp megrendeltek volna jó pár Boaing 737-est, ahol a sortávolság csak 74 centiméter lett volna, de erről most letettek és marad az eredeti, 76 centis távolság.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×