eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Leáll a magyar járműgyártás

A következő hetekben kisebb-nagyobb hézagokkal hagyják el a gyárakat a hazánkban készült erőforrások és járművek. Az előre tervezett leállások jó alkalmat teremtenek a karbantartáshoz és az esetleges technológiai módosításokhoz.

Az Audi Hungariánál készülnek az e-motorok és az Audi Q3 jövőbeli sorozatgyártására. Bizonyos motorgyártó szegmenseknél nem termelnek a 30-33 hét közötti időszakban, míg más szegmensek esetén korlátozott ütemben zajlik a termelés - írta az autopro.hu. A járműgyártás területén a 30-32 hét között szünetel a termelés. A vállalat ezt az időszakot karbantartási és átépítési munkálatok elvégzésére fordítja, illetve tovább folytatódik a berendezések és robotok telepítése az új karosszériagyárba és az e-motorok gyártócsarnokába.

A Magyar Suzuki Zrt.-nél, Esztergomban augusztus 12. és szeptember elseje között szünetel a termelés. A leállás során fejlesztenek, karbantartanak és takarítanak.

A szentgotthárdi Opel szintén leáll, de csak két hétre: a 30. és a 31. hétre ütemezték be a szünetet.

Kecskeméten nyáron nem fognak leállni, a Mercedesnél ugyanis télen van két hetes leállás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×