eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Friss felmérés: ezért katasztrofális a nyugdíjasok helyzete

Miközben Norvégiában, Svájcban és Izlandon a legjobb nyugdíjasnak lenni, Magyarország csak harmincadik lett az egyébként 43 országból álló, a nyugdíjasok létbiztonságát vizsgáló listán, bár a helyezésünk némileg javult a tavalyihoz képest.

A 43 vizsgált országot négy alindex (pénzügyi stabilitás, anyagi biztonság, életminőség, egészség) segítségével rangsorolták. Norvégia már másodszor végzett az élen, Svájc és Izland előtt. A negyedik helyen Svédország, az ötödiken Új-Zéland végzett - írta a Portfolio.

A három szuperhatalom közül az USA a 17., Kína a 38., Oroszország pedig a 40. helyen végzett. A lista utolsó helyét India szerezte meg (elsősorban a rossz életminőség és egészségügy, de az általános szegénység miatt), ez előtt végzett Görögország (amit az anyagi biztonság miatt húztak le), illetve Brazília.

Magyarország a 30. lett úgy, hogy anyagi biztonság indexe 64% lett, az életminőségé 54%. A felmérés kiemelte, hogy az életminőség sokat javult tavaly óta, de a többi országhoz képest még rengeteget kell fejlődnünk. A régióban előttünk végzett a listán Lengyelország (28.), Szlovákia (25.), és Szlovénia (24.) is. Horvátország, Románia és Szerbia nem szerepelt a listán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×