eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Franciaországban tarolt egy magyar bor

Magyar siker egy rangos franciaországi muskotály világversenyen.

Magyar siker született a Muscats du Monde rangos nemzetközi muskotály borversenyen: a franciaországi megmérettetésen a mádi Holdvölgy borászat sárgamuskotálya aranyérmet kapott és bekerült a top 10-es rangsorba is - közölte a borászat csütörtökön.

A Franciaországban idén 17. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 25 ország 214 száraz, édes és gyöngyöző muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 38 arany- és 33 ezüstéremmel díjazott.

Az Exaltation 2015 dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotály a Holdvölgy borászatnak már a harmadik bora, amely aranyérmet nyert és a top 10-be került a franciaországi versenyen. A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy-borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt.

Az idén díjnyertes Exaltation 2015 kereskedelmi forgalomban még nem kapható, mivel a borfajta több évtizedes érlelési potenciálja miatt a Holdvölgy minimum hároméves (hordós, majd palackos) érlelés után bocsátja piacra a bormárka tételeit - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×