eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Pénteken jön az elektromos népautó

Pénteken jön az elektromos "népautó"

Pénteken gördülhet ki a gyárból a Tesla új, az eddigieknél lényegesen olcsóbb elektromos autója, a Model 3.

A hírt a vállalat vezetője, Elon Musk jelentette be Twitter oldalán.

A gyártás fokozatos bővítését tervezik: augusztusban havi 100, szeptemberben havi 1500, majd decemberben elérheti a gyártás a havi 20 ezret, jövőre pedig már heti 10 ezer szerepel a tervekben.

Pénteken jön az elektromos népautó

A Model 3 alapára 35 ezer dollár (csaknem 9,5 millió forint), amely az eddigi Tesla-árakhoz képest jelentős csökkenést jelent.

A Tesla korábbi Model S és Model X nevű típusainak piacra dobása kezdetben gyártási késedelmek és kezdeti minőségi problémák miatt csúszott, emiatt egyes elemzők szkeptikusak voltak a Model 3 sorozatgyártásának júliusi kezdésével kapcsolatban is.

A Tesla Model 3 hatótávolsága egy töltéssel 133 kilométer.

Jön a konkurencia is

A Handelsblatt múlt csütörtöki beszámolója szerint a német BMW AG az idén szeptemberben tervezi bemutatni 3-as modellszériájának a Tesla elektromos autóival közvetlenül versenyre kelő elektromos változatát a Frankfurti Autószalonon.

A 400 kilométeres hatótávval rendelkező 3-as BMW a Handelsblatt szerint a Tesla Model 3 nevű típusának jelent közvetlen konkurenciát.

Kínába megy a Tesla

A Bloomberg június közepén adta hírül, hogy az amerikai autógyártó Kínában kezd gyártani elektromos autókat, a Tesla már befejezte az egyeztetést Sanghaj hatóságaival, és minden kérdésben megállapodtak a felek.

A Bloomberg úgy tudja, hogy a Tesla-autók gyártása egy kínai céggel közösen történik majd, vegyes vállalati formában.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a múlt év elején először beszélt arról, hogy három éven belül Kínában is gyárt elektromos autókat az amerikai cég.

A kínai gyártás lényegesen csökkentené a Tesla autók árát az ázsiai országban, mivel mentesülnének a magas, 25 százalékos importvám alól.

A Tesla tavalyi kínai bevétele 1 milliárd dollár körüli volt, megháromszorozódott egy év alatt.

Márciusban a Tencent Holdings, Kína legnagyobb internetes cége 5 százalékos részesdést vásárolt a Teslában, 1,8 milliárd dollárért.

Áprilisban az elektromos járműveket gyártó Tesla átvette a legértékesebb amerikai járműgyártó címét az addigi listavezető General Motorstól és Fordtól.

A Tesla részvényárfolyama a New York-i értéktőzsdén hétfő délután 5 óra után 0,11 százalékos mínuszban, 361,20 dolláron állt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×