eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Olyan újítással jön a Facebook, amely mindenkit érint Magyarországon

Olyan újítással jön a Facebook, amely mindenkit érint Magyarországon

A profilképek illetéktelen felhasználását szeretné kizárni a Facebook, ezért tesztel most egy olyan megoldást, amely a korábbinál nagyobb ellenőrzést biztosít a felhasználóknak.

A Facebook elindította pilot-programját Indiában, mely során a felhasználók újabb korlátozásokat állíthatnak be profilképükre. Az új "fotóvédelem" több biztonsági megoldást kínál, így letilthatjuk, hogy mások letöltsék a profilképünket, vagy másokkal megosszák, valamint azt is, hogy más felhasználókat lehessen bejelölni a profilképen, sőt androidos felületen azt is letilthatjuk majd, hogy a profilképükről print screent, képernyőfotót készítsenek - írja a Portfolio a techcrunch.com alapján.

Ha aktiválják, akkor a védelem alatt álló profilkép kék keretet kap, és egy kis pajzs is megjelenik a fotón. Egy Indiában elvégzett kutatás szerint a nők egy része azért nem tesz fel az arcát ábrázoló profilképet, mert tart attól, hogy hol és kik használják fel később a fotót.

A pilot program kezdeti eredményei szerint az emberek 75 százalékkal kisebb valószínűséggel másolják le olyasvalaki fotóját, akinél a védelmi funkció élesítve van. Bár még csak Indiában működik a fotóvédelem, hamarosan más országokban is elérhetővé kívánják tenni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×