eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tudja, melyik a legtrendibb lakótelep Budapesten?

Leginkább az elhelyezkedésük és a helyi szolgáltatások alakítják a lakótelepi lakások árát, a budapestiek közül a legdrágábbak a Lágymányosi lakótelep ingatlanjai -számol be a Világgazdaság az FHB lakótelepi árindexére hivatkozva.

A gazdasági napilap felsorolása szerint a budapesti lakótelepek közül a legdrágábbak a Lágymányosi (461 ezer forint/négyzetméter), a Vizafogó-lakótelep (448 ezer), és a Pók utcai (385 ezer).

A legolcsóbbak a Csepel Városközpont 4. építési ütemében épült lakások, az ottani négyzetméterárak nem érik el a 213 ezer forintot sem. Az egyes lakótelepek között kimutatott árkülönbségek 1999-ig nem voltak olyan nagyok, mint most, az árolló egyre tágabbra nyílik.

Az áremelkedés mértékében a József Attila-lakótelep áll az élen, ahol öt éve még 24 százalékkal, ma már csak 14 százalékkal van a kerületi téglalakásoké alatt a házgyári lakások értéke.

A lakótelepek általános felértékelődésében a helyi szolgáltatások, a jó közlekedési kapcsolatok és a városszerkezetben elfoglalt kedvező fekvés mellett nagy szerepe van az energiahatékonysági felújításoknak is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×