eur:
393.49
usd:
367.48
bux:
65967.71
2024. április 23. kedd Béla
Így küldik nyugdíjba a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot

Így küldik nyugdíjba a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot

Jogszabályi változás is szükséges ahhoz, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság beolvadhasson november elsejével a Magyar Államkincstár szervezetébe.

A Magyar Államkincstár lesz az egyetlen nagy állami kifizetőhely.

Ennek a folyamatnak a része az is, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság integrálódik az Államkincstárba. Ennek időpontja a kormány által meghatározott november elseje.

A beolvadáshoz több törvény módosítására is szükség van,

ezeket nyújtotta be a kormány nevében a parlamenthez Balog Zoltán és Semjén Zsolt.

Így küldik nyugdíjba a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot

A módosítócsomag tartalmazza például a polgárok személyi adatainak, lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény változtatását, hogy a Kincstár is tudja kezelni ezeket az adatokat, de módosítanak a társadalombiztosítási jogszabályon is, mivel a Kincstár költségvetése nem a Nyugdíjbiztosítási Alap része – olvasható a módosítási javaslat indoklásában.

Változik a szociális ellátásról szóló törvény és az általános közigazgatósági rendtartásról szóló is. A javaslatban hangsúlyosan jelenik meg az is, hogy

a nyugdíjfolyósító munkatársai azonos feltételek mellett dolgozhatnak tovább az integrációt követően is.

A KSH adatai szerint 2016 januárjában az ország népességének 27 %-a, 2,7 millió ember részesült nyugdíjban, ellátásban, járadékban vagy egyéb járandóságban. 2015-ben a nyugdíjakra és egyéb ellátásokra fordított kiadások 3502 milliárd forintot tettek ki. Az ellátások egy főre jutó átlagos összege 109 318 forint volt. Az ellátottak háromnegyede öregségi nyugdíjat kap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×