Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A kormány döntött, maradnak a milliós nyugdíjak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jó hírekkel szolgál a magas fizetéssel rendelkezőknek a 2018-as költségvetési törvényjavaslat. A kormány a következő négy évben sem kíván változtatni azon a gyakorlaton, hogy a nyugdíjszámítás során a járulékalapot korlátlanul veszi figyelembe.

Korábban létezett az úgynevezett járulékplafon, amely felett már nem számított bele a nyugdíjba a kereset. Ezt azonban 2012-ben eltörölte a kormány, így megjelentek a milliós összegű nyugdíjak.

A költségvetési törvényjavaslathoz csatolt fejezeti kötetekből most kiderült, hogy

a szabályozáson 2021-ig biztos nem fog változtatni a kormány

- vette észre az mfor.hu. A nyugdíj-biztosítási alapról szóló részben, a bevételekre és kiadásokra vonatkozó 3 éves - 2021-ig tartó - kitekintésben az szerepel, hogy a járulékfizetésnek nincs felső korlátja, mértéke pedig továbbra is 10 százalék lesz.

A jól fizető állásokban dolgozók jövedelmük után extra magas nyugdíjban reménykedhetnek, legalábbis ebben a hároméves ciklusban biztos jól fognak járni.

Hasonlóképpen jól alakulnak a most nyugdíjba vonulók dolgai is. A magyar gazdaságban dinamikusan emelkedtek, illetve emelkednek a bérek, ez pedig - a nyugdíjszámítás sajátosságai miatt - megdobja az induló nyugdíjak összegét. Az ellátottak száma ezzel párhuzamosan 0,6 százalékkal bővül, így jön ki, hogy a nyugdíjkiadások összességében 5,3 százalékkal emelkedhetnek 2018-ban.