eur:
394.67
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Megszólalt a megtámadott Telenor a zsarolóvírus ügyében

Nem voltak veszélyben a lakossági felhasználók adatai és eszközei a múlt pénteken világszerte észlelt kibertámadássorozatban, a Telenor előfizetői változatlanul használhatják készülékeiken az internetet - mondta Sárvári Richárd, a Telenor megbízott műszaki vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére a mobilszolgáltató társaság új tarifacsomagjait bemutató sajtótájékoztató után.

Tájékoztatása szerint a WannaCry elnevezésű zsarolóvírus alapvetően vállalati belső hálózatokon alkalmazott protokollnak a gyengeségét használja ki, cégek eszközeit támadja meg.

A Telenornak mindössze 30-40 munkaállomását érintette a kibertámadás

- tette hozzá.

A múlt péntek délután indult kibertámadás-sorozat világszerte mintegy 150 országban okozott problémákat. A zsarolóvírus elérhetetlenné teszi a fertőzött számítógép egyes file-jait, ezzel megbénítva a gép működését.

Egy brit kiberbiztonsági szakértőnek a vírusba rejtett internetes azonosító regisztrálásával sikerült a hét végén leállítania a vírus világméretű terjedését, de vasárnap már új változatok bukkantak fel az interneten, melyek nem tartalmazzák a "kikapcsolókódot", viszont ezek nem olyan kártékonyak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Elszabadulhat a bika az arany piacán

Elszabadulhat a bika az arany piacán

A Citigroup elemzői szerint az arany ára a következő 18 hónapban elérheti az unciánkénti 3000 dollárt, az előttünk álló ralit többek között a várható amerikai kamatcsökkentések táplálhatják, miközben a keresletet a központi bankok és kínai fogyasztók felőli aranyétvágy, valamint az aranyfedezetű alapokba történő beáramlás is erősíti - írta meg a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×