eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jelentősen csökkentenék a telefonos hűségidőt, már a parlament előtt a javaslat

Jelentősen csökkentenék a telefonos hűségidőt, már a parlament előtt a javaslat

Két fideszes képviselő javaslata szerint legfeljebb egyéves hűségidőszakot köthetnének ki a telekommunikációs szolgáltatók, és a lejárta után az új előfizetőkre érvényes szabályok szerint szerződhetnénk újra.

"A határozott időtartamú előfizetői szerződés legfeljebb 12 hónapra köthető meg azzal, hogy a szerződés megkötését megelőzően fel kell ajánlani a határozatlan időtartamú előfizetői szerződés megkötésének lehetőségét, és bemutatni annak részletes feltételeit" - többek között ezt a változtatást tartalmazza két fideszes képviselő, Balla György és Kucsák László parlamenthez benyújtott törvénymódosító javaslata, amelyről a Napi.hu számolt be.

Ha elfogadják a javaslatot, akkor ez a kikötés a gyakorlatban azt jelentené, hogy

az eddigi két év helyett maximum egy évig tartanának a hűségidőszakok.

Emellett a módosítás arra is kötelezné a szolgáltatókat, hogy a hűségidő lejárta után olyan feltételeket kínáljanak az érintetteknek, mintha új előfizetőként érkeznének a társasághoz.

A képviselők azzal indokolják a módosítást, hogy

a hűségszerződések kiszolgáltatottá teszik az előfizetőket.

Szerintük ugyanis "számos szolgáltató úgy alakítja ki a díjtételeit, hogy a fogyasztóknak ne érje meg igénybe venni az adott szolgáltatást csak hűségszerződés megkötésével, ami a hatályos rendelkezések alapján akár kétéves elköteleződést is jelenthet."

A képviselők úgy vélik, gyakori jelenség, hogy a hűségidő lejárta után az érintett előfizetők hűségük jutalmául csak jóval drágábban vehetik igénybe a szolgáltatásokat, ha nem kötnek újabb hűségszerződést.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×