eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Fucsovics edzője tudja a győzelem titkát

"Juzsnij ellen lehet játszani, tempóban és ütőerőben sem tud extrát" - nyilatkozta hétfőn Sávolt Attila. Hozzátette, sokszor játszott ellene, ötször sikerült is legyőznie, ezért tudja, mi a gyenge pontja, és igyekeznek ezt kihasználni.

"Marci teljesen máshogyan üti meg a labdákat, mint annak idején én. Ha képes lesz hosszan játszani és megemelni az ütéseit, azzal igen kellemetlen pillanatokat szerezhet Juzsnijnak. Amennyiben nem, akkor viszont neki lehetnek gondjai az orosszal" - vélekedett az edző.

Fucsovics hétfőn párosban búcsúzott a budapesti tornán, miután a román Marius Copil oldalán 7:5, 6:2-re kikapott a negyedik helyen kiemelt Brian Baker, Nikola Mektic amerikai, horvát kettőstől. Sávolt úgy látta, különösen Baker emelkedett ki a pályán lévő négy teniszező közül, a találkozónak ő volt a kulcsembere.

A szakember Fucsovics teljesítményéről kifejtette, "lassabban mozgott, kevesebb energiát fektetett a mérkőzésbe", de legalább megszokta a környezetet és a pályát. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy Fucsovics játékához túl lassú, nedves a salak, így nem érvényesülhettek rajta az erősségei.

Sávolt Attila a budapesti ATP-tornával kapcsolatban elmondta, "ez nemcsak az én koromban volt elképzelhetetlen, hanem egészen tavaly nyárig".

"Óriási lehetőség a magyar tenisz, a tehetséges fiataljaink számára, hogy elérhető közelségbe kerül hozzájuk egy főtáblás részvétel, illetve az ottani mezőny. A miheztartás végett említsük meg, hogy Marci tavaly egyetlen ATP-versenyen, Barcelonában került a főtáblára. A magyar játékosok hazai közönség előtt, hazai környezetben szerezhetnek pontokat és rutint, és mérhetik fel a nemzetközi mezőny erejét" - hangsúlyozta az edző.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×