eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Itt vannak Magyarország legnagyobb adósai

Itt vannak Magyarország legnagyobb adósai

Új nevek kerültek fel a jelentős adótartozást felhalmozó adózók listájára. Náluk összesen több mint 30 milliárd forint adóhiányt állapított meg a NAV, az átlagos tartozás 210 millió forint.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette azoknak az adózóknak a nevét és címét, amelyeknél jelentős összegű - magánszemélyeknél és egyéni vállalkozóknál 10 milliónál, egyéb cégeknél 100 millió forintnál nagyobb - adóhiányt állapított meg jogerős határozatban 2017 első negyedévében - írja a Napi.hu.

A nagyadósok listájára ezúttal 146 magánszemély és vállalkozás adatai kerültek fel, velük szemben összesen 30,6 milliárd forintnyi adóhiányt és további 31,8 milliárd forint adóbírságot és kamatot állapítottak meg.

Az összes tartozás így 62,4 milliárd forint. 

Az idei első negyedévben a nagyadósok közt az átlagos adótartozás 210 millió forint volt. A vállalkozások többségének már felfüggesztette vagy törölte az adószámát a NAV, és sok cégnek a bíróság elrendelte a kényszertörlését. 

Az új szégyenlista elején a kaposvári székhelyű, fa, építőanyag és szaniteráru nagykereskedelmére alapított Anker Plusz Kft. áll, amelynek kétévnyi működéssel sikerült összehoznia 4,7 milliárdos adóhiányt. (A vele szemben kiszabott bírságok és kamatok összege további 7,5 milliárd forintot tesz ki.) 

A magánszemélyként adótartozást felhalmozók közül a péceli Styevlik Imre a legnagyobb adós, 354 milliós adótartozással - ezt még 752 millió forint adóbírság és kamattartozás is kiegészít.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×