eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megállapodtak a bérekről

Aláírták a bérmegállapodást a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél (FKF) a cég és a szakszervezet képviselői.

A dolgozók 2017 áprilisától átlagosan 6,4 százalékos alapbéremeléssel számolhatnak. A legmagasabb, 8,5 százalékos alapbéremelésben a havi bruttó 200 000 forint alatt kereső FKF-dolgozók részesülnek, míg a legkisebb, 3 százalékos emelést a 350 000 és 500 000 forint közötti bruttó alapbérrel rendelkezők kapják, az 500 000 forintos sáv felett pedig idén sajnos nem lesz emelés.

A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) FKF-nél működő alapszervezetének a fővárosi cég 2800 dolgozója közül 2100 a tagja.

Király András, a HVDSZ 2000 elnöke, az alapszervezet titkára szerint épp azok a dolgozók kapnak nagyobb emelést, akik fizikai munkát, kézi, gépi úttisztitást, vagy éppen hulladék begyűjtést végeznek, az alsó sávban több, mint a munkavállalók fele található. A jelenlegi megállapodás elsősorban annak köszönhetően jöhetett létre, hogy a tulajdonos főváros képviselői is egyetértettek és igazoltnak látták a bérhelyzet rendezésének szükségességét az FKF-nél - közölte a HVDSZ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×