eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nőnapi irigykedés: a világ 10 leggazdagabb nője

Nőnapi irigykedés: a világ 10 leggazdagabb nője

A világ tíz leggazdagabb nője összesen 200 milliárd dolláros vagyon tulajdonosa.

A Portfolio.hu listája:

1. Liliane Bettencourt - L'Oreal

A 94 éves francia hölgy 36,8 milliárd dolláros vagyonát a L'Oreal kozmetikai cég alapozta meg, aminek jelenleg 33 százalékos tulajdonosa.

2. Alice Walton - Walmart

A 67 éves amerikai üzletasszony 33,6 milliárd dolláros vagyonát a Walmart áruházlánccal lehet összekapcsolni, amit édesapja alapított 1962-ben. Alice Walton a művészeti kiállítások és múzeumok nagylelkű támogatója is.

3. Jacqueline Mars - Mars, Snickers, Milky Way

A 77 éves amerikai milliárdos 32,4 milliárd dolláros vagyonnal bír, két bátyjával együtt birtokolja a Mars édességgyártó vállalatot. Bár mindhárman tagjai az igazgatótanácsnak, a vállalat napi életében már nem vesznek részt. A Mars vállalatot még nagyapjuk alapította 1911-ben, olyan népszerű édességekről híres, mint a Milky Way, a Snickers és az M&M's. Ugyancsak a Mars forgalmazza az Uncle Ben's, a Pedigree és a Whiskas márkákat is

4. Susanne Klatten - BMW

Az 54 éves német üzletasszony 19 milliárd dolláros vagyonát leginkább a BMW-részesedése alapozta meg,  21 százalékos többségi tulajdonnal rendelkezik, de más, főként gyógyszeripari és szélenergiában tevékenykedő cégekben is van érdekeltsége.

5. Laurene Powell Jobs - Apple

Az 53 éves Laurene 17,6 milliárd dolláros vagyonával nemcsak Steve Jobs özvegyeként juthat eszünkbe, ugyanis igen tevékeny az üzleti és politikai életben is. Ő alapította az Emerson Collective nevű szervezetet, amely hátrányos helyzetű diákok szociális helyzetének javítására és egyéb középiskolai programok fejlesztésére fókuszál. Az általa tulajdonolt Laurene Powell Jobs Trust vállalat emellett a Disney legnagyobb magánszektorbeli részvénytulajdonosa. 

6. Iris Fontbona - Antofagasta

A 73 éves chilei hölgy Andronico Luksic az özvegye, aki a bányaipari és italgyártási érdekeltségeiből építette fel vagyonát. Fontbona jelenleg két fiával együtt vezeti az Antofagasta rézbányászatban tevékenykedő vállalatot, de emellett több érdekeltsége is van banki, energiaipari és közlekedési iparágakban működő cégekben. A család továbbá két hotellánccal is rendelkezik Horvátországban.

7. Gina Rinehart - Hancock Prospecting

A 63 éves ausztrál 12,9 milliárd dolláros vagyonát az édesapja által alapított Hancock Prospecting bányatársasággal alapozta meg.

8. Charlene de Carvalho-Heineken - Heineken

A 62 éves holland hölgy 12 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A Heinekent Gerard Adriaan Heineken alapította a 19. század végén, leszármazottja, Charlene jelenleg 25 százalékos részesedéssel rendelkezik a sörgyártóban és tagja az igazgatótanácsnak.

9. Beate Heister - Aldi

A 62 éves német üzletasszonynak 11,2 milliárd dolláros vagyona van, köszönhetően az Aldinak. Az Albrecht-testvérek diszkontláncának egyik anyacégében 50 százalékos részesedéssel bír.

10. Sara Mota de Larrea - Grupo Mexico

A 75 éves hölgy 10,9 millárd dolláros vagyonával Mexikó leggazdagabb hölgye. Vagyona a Grupo Mexico nevű cégből származik, amelynek a legnagyobb részvényese.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×