eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több eszköz lesz hálózatba kapcsolva néhány éven belül, mint a Föld lakossága

Év végére több hálózatba kötött elektronikus eszköz lesz a Földön, mint ahány ember - mondta az InfoRádió Vállalatok és piacok című gazdasági magazinjában az SAP ügyvezető igazgatója.

A hálózatba kötött, IoT-eszközök száma néhány év múlva már 20 milliárd felé emelkedik. Idén év végére is már 8,4 milliárd egymással összekötött eszköz lesz a világban. Ez jelentős bővülés két-három év alatt. Egész biztosan hamarosan több lesz, mint ahány ember a Földön él – közölte Ablonczy Balázs.

Hozzátette, hogy a bővülésnek a legnagyobb hajtóereje a lakossági felhasználás.

„Egyre több kütyüt használunk – lépésszámlálót, pulzusszámlálót. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb feladat, hogy eligazodjunk ezek között. Nagyon fontos, hogy mértékkel higgyünk ezeknek a méréseknek, mert akár rossz következtetéseket is levonhatunk belőlük” - figyelmeztetett az SAP ügyvezető igazgatója.

Ablonczy Balázs közölte: a vállalatok, üzleti vállalkozásoknak pedig arra kell figyelniük, hogy mennyire biztonságos hálózaton működnek, hiszen az adat rendkívül nagy kincs.

Figyelni kell arra, hogy az állampolgárok hogyan tudják megvédeni például az egészségügyi adataikat, a nagyvállalatok pedig azokat a termelési adatokat, működési logikát, amit az IoT-eszközökkel innovációként behoznak a működésükbe – tanácsolta az SAP ügyvezető igazgatója.

Ezek ugyanis komoly értéket képviselnek mind az adat, mind a folyamat tekintetében. Éppen ezért olyan hálózatban kell használni ezeket, ami kellően biztonságos – tette hozzá indoklásként Ablonczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×