eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

A fasorban sincsenek a Liget Budapest Projekt európai vetélytársai

A négy legjobb nagy projekt közé került a Városliget fejlesztése a MIPIM ingatlanpiaci szakkiállításon - mondta a Városliget Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Gyorgyevics Benedek, akit azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy a Liget Budapest Projekt a legnagyobb és legátfogóbb fejlesztéseket bemutató kategória, a Best Futura Mega Project keretein belül került a négy legjobb projekt közé egy japán, egy orosz és egy brazil fejlesztés mellett egyedüli európai uniós projektként, elmondta: a MIPIM Awards az ingatlanszakma Oscar-díjának felel meg.

A Liget Budapest projektről azt mondta, az olyan "komplex tájépítészeti rehabilitáción alapuló intézményfejlesztés, amely teljes egészében megújítja a Városligetet". A szakmai stáb, amely ezen dolgozik, olyan munkát végez, ami nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is jól látszik, ebben a zsűri a leghatározottabban foglalt állást, amikor a legjobb négybe választotta a projektet - értékelt Gyorgyevics Benedek.

Hozzátette: természetes, hogy van tiltakozás, észrevétel a Városliget fejlesztésével szemben is, de szerinte a többség nem így áll hozzá a projekthez.

"Magyarország történetében ilyen átfogó tájépítészeti megújításról még nem volt szó" - hangsúlyozta a vezérigazgató, hozzátéve, az épületek közötti textúra, a park legalább olyan hangsúlyos, mint az innovatív, új megoldásokat felvonultató épületek. "Kevesen érzékelik, hogy a Ligetben gyakorlatilag csak beépített területre épül új épület" - emelte ki.

A MIPIM-et március 14. és 17. között rendezik a franciaországi Cannes-ban, Budapest önálló standot állít a szakrendezvényen.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×