eur:
392.6
usd:
366.06
bux:
66717.42
2024. április 25. csütörtök Márk
Már nyakunkon van az autós áttörés

Már nyakunkon van az autós áttörés

Hihetetlen robbanás előtt áll az önvezető autók száma. De mi a helyzet a szabályozással, balesetnél ki a hibás?

A sofőr közreműködése nélkül közlekedő autók világa már nem a jövő: a Mercedes, a BMW és a Tesla már forgalmazza vagy hamarosan árulni fogja az önvezetésre alkalmas autókat. A tech cégek sem akarnak lemaradni, a Google például nyáron már Kalifornia útjain teszteli a vezető nélküli kocsikat.

A "félig" önvezető autók "már köztünk vannak", találkozhatunk velük az utakon, és a szoftverfrissítésekkel egyre több új autó kerülhet ebbe a kategóriába. A teljes mértékig önjáró kocsik 2019-ben jelennek meg a forgalomban. Ezekből a járművekből a BI Intelligence kutatóintézet becslése szerint 2020-ra már mintegy 10 milliót használunk majd - írta a Business Insider.

Már nyakunkon van az autós áttörés

A KPMG felmérése szerint az Egyesült Királyságban az önvezető autók elterjedése 16 év alatt 2500 halálesetet előzhet meg. De az előnyök kihasználásáig még olcsóbbá kell válniuk és a jogi szabályozást is "frissíteni" kell, eldöntve például, hogy baleset esetén ki a hibás.

Addig is megszokhatja a gondolatot a Tesla korábbi videójával, amely az önvezető funkciót mutatta be:

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×