eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Zongorázzák a különbséget: a világ legjobbja lett a budapesti szálloda

A New Yorkban megrendezett TripAdvisor Travelers’ Choice Awards keretében a Világ Legjobb Szállodája díjat kapta a másfél éve nyílt Aria Hotel Budapest, a Library Hotel Collection tagja.

Egy magyar szálloda, az Aria Hotel Budapest kapta a legtöbb szavazatot az utazóktól és szerezte meg az első helyet a világ 25 legjobb szállodája listáján.

Zene által inspirált dizájn, exkluzív rooftop bár és odaadó vendégszeretetet – ezek a fordulatok tértek vissza legtöbbször a TripAdvisor utazóinak kommentjeiben, amikor az Aria Hotel Budapestet értékelték. A Travelers' Choice Awards keretében a világ legjobb szállodájának választott épületet Szécsi Zsolt tervezte, míg a hotel belsőépítészetét Varró Zoltán dizájner álmodta meg - írja az Építészfórum.

A lánc budapesti luxusszállodájának belsőépítészeti terveit Varró Zoltán dizájner álmodta meg, így a négy szárnyban különböző, zene által inspirált szobákat és lakosztályokat találunk. A különböző stílust felvonultató szárnyak minden egyes szobája zenei nagyságokat és legendákat ünnepel az opera, a klasszikus zene és a kortárs jazz világából.

A zenei dizájn a Music Gardenbe kalauzolja a látogatókat, ahol lábunk alatt a zongora billentyűit idéző fekete-fehér csempe, fejünk fölött átlátszó üvegtető varázsol el. A hangulat a tetőteraszon fokozódik, hiszen Budapest egyetlen egész évben nyitva tartó tetőteraszáról lélegzetelállító kilátás nyílik a város nevezetességeire.

A High Note SkyBar koktéljai és ételei mellett a szálloda Harmony Rooftop Jógát is ajánl, mely egyaránt a szállodavendégek és a Harmony Spa tagjainak kedvence lett az elmúlt két évben. A hely zenei igazgatója, Magyar Kornél mindent megtesz azért, hogy a vendégek egyéni igényeihez szabva kapcsolatba hozza őket a helyi zenei és kulturális élményekkel. A hotel három kiváló művésszel is szorosan együtt dolgozik: Rost Andrea a szálloda opera szárnyának, míg Rúzsa Magdolna a könnyű zenei szárnynak kurátora; Bogányi Gergely pedig a kezdetektől fogva gyakori vendége a hotelnek, és játszik a róla elnevezett zongorán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×