eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Már az összes európai országban elérhető a Richter új fogamzásgátló készítménye

Megállapodást kötött egy fogamzásgátló készítmény forgalmazásáról a Richter Gedeon Nyrt és az Allergan - közölte a magyar gyógyszergyártó. Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója az InfoRádóban azt mondta: a megállapodás a társaság nőgyógyászati termékek forgalmazásának erősítését jelenti.

Ez a megállapodás erősíti a nőgyógyászati, azon belül a fogamzásgátlási portfóliónkat. Egyre több hölgy használ spirált, ez a készítmény használható fogamzásgátlóként, ami hatóanyagot is tartalmaz.”

A készítményt Magyarországon már forgalmazzák, a megállapodás ezt Nyugat-Európára is kiterjeszti, így már az összes európai országban tudja forgalmazni a Richter Gedeon Nyrt.

Bogsch Erik hozzátette, „a nyugat-európai árbevételünket a fölfutás után körülbelül 30 millió euróval növeli.”

A vezérigazgató kiemelte, az Allergánnal régóta szoros a Richter Gedeon Nyrt. együttműködése. A központi idegrendszer, a skizofrénia területén dolgozik együtt a két cég.

„Ott mi adtuk át a készítményt, illetve közös fejlesztés volt, ebben az esetben a mi nőgyógyászati vonalunkat erősíti, mert ők ezt a vonalat Nyugat-Európában nem kívánják komolyan folytatni” - fűzte hozzá Bogsch Erik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×