eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Senkinek sem kell a legolcsóbb bankszámla

Tavaly szeptember óta elérhető hazánkban az alapszámla, amelynek maximális díjait jogszabályban határozzák meg és bejelentett lakcím nélkül is igényelhetjük. A magyar lakosság azonban eddig alig néhány számlát nyitott, van olyan bank, ahol az igénylők fele külföldi - számolt be a Pénzcentrum a honlapján.

Ősszel vezették be Magyarországon az alapszámlákat, amely lényege, hogy állandó bejelentett lakcím nélkül is nyithasson minden, az EU-ban tartózkodásra jogosult személy bankszámlát - idézte fel cikkében a Pénzcentrum

Az alapszámla maximális díja a minimálbér 1,5 százaléka lehet, ez tavaly 1575 forint volt, idén pedig 1665 forint.

A Pénzcentrum kérdéseire válaszoló bankok kivétel nélkül minimális érdeklődésről számoltak be, amikor az alapszámla népszerűsége után érdeklődtünk.

Nem mindenhol árulták el a pontos számokat, azonban a Budapest Banknál ketten nyitottak alapszámlát (egy külföldi és egy magyar), a K&H-nál pedig mindössze egy fő élt a lehetőséggel.

Emellett a CIB, a Raiffeisen és az UniCredit is úgy nyilatkozott, hogy nem sok alapszámlát nyitottak náluk, a pontos számokat azonban nem árulták el.

Az OTP-nél az alapszámla iránt érdeklődő ügyfelek végül inkább más számlacsomag mellett teszik le a voksukat. Ennek oka, hogy az alapszámla díjainál kedvezőbb költséggel is elérhetők a számlacsomagok, ami a bankok többségénél hasonlóan alakul.

Az UniCredit szerint egyébként nem Budapesten választhatják majd sokan az alapszámlát, inkább a vidéki városokban, falvakban lehet népszerű, igaz, eddig ők sem sok alapszámlát nyitottak.

Az eddigi igénylők alapján egyébként nehéz megmondani, hogy kinek lehet előnyös az alapszámla, a már megnyitott számláknál külföldi és magyar tulajdonosok egyaránt vannak - írja a Pénzcentrum.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×