eur:
393.93
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Mától bontják a ferihegyi bádogvárost

Vasárnap éjjel a WizzAir bakui járatának az utasai használhatták utoljára a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a fapados járatok kiszolgálására épített bádogépületet. A helyén új utasmóló épül, addig buszokkal szállítják az utasokat a repülőkhöz.

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport december elején jelentette be, hogy több mint hatmilliárd forintos beruházás részeként elbontják a bádogváros névvel is illetett ideiglenes beszállókapukat, és elkezdik az új, tízezer négyzetméteres utasmóló kiépítését.

A fejlesztés egyik fő eleme a repülőtér 2B termináljához csatlakozó 220 méteres új épületszárny lesz. Ez az úgynevezett utasmóló mintegy tízezer négyzetméterrel növeli meg a 2-es terminál tranzitterületét, ezzel párhuzamosan jelentősen megnő a repülőtér beszállókapu-kapacitása is, vagyis az utasáteresztő képessége. Összesen 27 új beszállókapuval és tíz új utashíddal gyarapodik a terminál. (Jelenleg a 2A terminálon öt, a 2B-n pedig hat ilyen híd található.)

Mától bontják a ferihegyi bádogvárost

Az építkezés jövő nyárra fejeződik be, és ennek köszönhetően a reptér jelenlegi évi 11,5-12 milliós kapacitása évi 15 millióra nő. (December elején már átlépte a 11 milliós utasszámot a repülőtér forgalma.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×