eur:
393.65
usd:
368.22
bux:
66311.17
2024. április 24. szerda György
Pontosan ennek kell lennie az Erzsébet-utalványos borítékban

Pontosan ennek kell lennie az Erzsébet-utalványos borítékban

Érkeznek az Erzsébet-utalványok a nyugdíjasokhoz, a Magyar Posta megkezdte a kézbesítést. Zavar volt a küldemény tartalmáról, de a borítékban három szelvényt kell találniuk a címzetteknek.

Hétfőtől viszik a postások a tízezer forintos Erzsébet-utalványt és a miniszterelnöki levelet a nyugdíjasoknak. Várhatóan még az idén megkapja minden érintett a küldeményt - tudta meg az InfoRádió Apáti-Tóth Katától, a Magyar Posta szóvivőjétől.

"A küldeményeket személyesen kell átvenni, ezért ha a címzett nem tartózkodik otthon, akkor a kézbesítő értesítőt hagy a postaládában, és azzal a postán tíz munkanapig vehető át az utalvány" - tájékoztatott a szóvivő.

Orbán Viktor kormányfő november 29-én az Idősek Tanácsának ülése után jelentette be, hogy az idei költségvetési többletből minden nyugdíjas kap tízezer forint értékben Erzsébet-utalványt. A tervek szerint karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlése szerint a borítékban három utalványszelvény található, amelyek egyenként két utalványt tartalmaznak 1000 és 2000 forintos címletekben. Az utalványokat 2017 végéig lehet felhasználni mintegy hatvanezer elfogadóhelyeken. Az utalvány értékéből készpénzben nem adhatnak vissza az üzletekben, teljes egészében le kell vásárolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×