Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Divat lett a karácsonyt szállodában tölteni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyre többen töltik szállodában az év végi ünnepeket - mondta az InfoRádió kérdésére a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Niklai Ákos kifejtette: évek óta nő a szálláshelyen ünneplők köre, és a hazai hotelekben még most is vannak szabad helyek, akár szilveszterre is.

Új ünnepi tendencia mutatkozik a hazai idegenforgalomban: egyre népszerűbb a karácsony és a szilveszter ünneplése valamelyik hotelben. Ennek megfelelően az elmúlt években a kínálat jelentősen növekedett, főleg a vidéki wellness- és kastélyszállókban - tudta meg az InfoRádió Niklai Ákostól, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökétől.

"Azt tapasztaljuk, hogy egyre népszerűbbé válik mind a karácsonyi, mind az év végi pihenés, az előrejelzések mindkét időszakra sokkal jobbak, mint a korábbi években" - mondta Niklai Ákos.

Karácsonykor a szállodák 50-70 százalékos foglaltságra számítanak,

de még szilveszterre is vannak szabad szobák.

A két ünnep vendégforgalma között eltérés van. Mindkét ünnepen a családos pihenés a jellemző, de év végén több a fiatal vagy a kisgyermekes család a hotelekben.

"Szállodavezetői gyakorlatomból tudom, hogy régen a karácsonyt elsősorban a magányos emberek töltötték szállodában, de mára ez megváltozott: sok család azért megy hotelbe, hogy

megkímélje az anyukákat és a nagymamákat,

ráadásul nagyon sokan viszik magukkal a nagyszülőket is, hogy a család együtt tudjon ünnepelni. Ehhez természetesen a szállodák is alkalmazkodtak, ünnepi hangulatot teremtenek, extra programokat, műsorokat szerveznek a vendégeknek" - mondta a szakmai szervezet elnöke.

A foglalásokból az is kiderült, hogy sokan már 22-23-án megkezdik pihenésüket. A forgalmat növeli, hogy a vendégek jó része ebben az időszakban költi el a SZÉP-kártyáján felgyűlt összeget is.