eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megújították a Takarékbank irányító testületeit

Új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat választottak, egyben visszahívták a vezető testületek eddigi tisztségviselőit a Takarékbank részvényesei a bank mai közgyűlésén.

A Takarék Csoport központi bankjának új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai a szövetkezeti hitelintézeti integráció és a takarékszövetkezetek vezetői lettek. 

A bank részvényesei a Takarékbank belső igazgatósági tagjának választották Vida Józsefet és Szabó Leventét, továbbá a közgyűlés döntése nyomán az igazgatóság külső tagja lett Hartmann Imre (Pannon Takarék), Osztrogonácz Gábor (Szigetvár Takarék), Bogdán János (B3 Takarék), Vargáné Králik Katalin (Centrál Takarék) és Moizs Attila (Mecsek Takarék).

A Takarékbank új felügyelőbizottságának tagjai Sebestyén István (Fókusz Takarék), Gáspár Csaba (Hungária Takarék), Krausz Róbert (Kelet Takarék), Varga Antal (Országos Takarékszövetkezeti Szövetség), Turi Dénes (Országos Takarékszövetkezeti Szövetség), Ölveti Zsolt (Hajdú Takarék) és Görög Tibor (Pillér Takarék) lettek.

A Takarékbank új igazgatósága és felügyelőbizottsága a Magyar Nemzeti Bank hozzájárulását követő alakuló ülésén választja meg a testületek új tisztviselőit.

A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) is új igazgatósági tagokat választott. A közgyűlés összehívására és az új igazgatósági tagok megválasztására azért került sor, mert az igazgatóság eddigi tagjai lemondtak tisztségükről.

A döntés oka, hogy a 2016. november 17-én megjelent kormányhatározatnak megfelelően szétválasztják az integráció központi szerveinek funkcióit és feladatköreit: a Takarékbank kizárólag az üzleti, míg az SZHISZ a szektor prudenciális irányításáért lesz felelős.

Az Integrációs Szervezet eddigi vezetői – Vida József, Osztrogonácz Gábor és Hartmann Imre - az új rendszerben elsősorban az integráció üzleti tevékenységét kívánják segíteni, ezért a jövőben a Takarékbank tisztségviselőiként folytatják munkájukat.

A közgyűlés a Magyar Fejlesztési Bank javaslata alapján hétéves időtartamra az Integrációs Szervezet igazgatósági tagjának választotta Simon Katalint, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettesét, Tófeji Edinát, az M7 Takarék Szövetkezet elnök-ügyvezetőjét, valamint Tajthy Attilát, az SZHISZ korábbi jogi, titkársági és szabályozási osztályának igazgatóját.

Az igazgatóság tagjai Tajthy Attilát választották az SZHISZ igazgatóságának elnökévé. Távozott ugyanakkor az Integrációs Szervezet eddigi ügyvezetője, Gázmár Zoárd, munkáját az igazgatóság döntése értelmében Tajthy Attila veszi át. Az SZHISZ felügyelőbizottsága változatlan összetétellel folytatja munkáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×