eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk

Ellenőrizze a lejárati időt, ha almalét vásárol

Több mint 94 ezer liter lejárt minőségmegőrzési idejű almalé forgalmazását tiltották meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Hajdú-Bibar megyei gyümölcslé üzemben.

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint több hetes előzetes adatgyűjtés után tartottak ellenőrzést a gyümölcslé-előállító üzemben. A cég a termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységekbe és áruházláncba.

Az üzemben az előállító tevékenység az ellenőrzéskor szünetelt, a cég készáru raktárában és az üzemi területen azonban az értékesítésre váró termékekkel együtt tárolva 94 600 liter lejárt almalevet találtak a hatóság munkatársai. A szakemberek a bemutatott gyártmánylapok alapján megállapították, hogy a vállalkozó a gyártási tevékenység kezdete óta többször is növelte termékei minőségmegőrzési idejét.

A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megtiltotta azok további értékesítését. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós bírság várható - közölték.

A kormányzati portálon megtalálható - az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény alapján közzétett - jogsértő szervezetek és személyek listája alapján egy derecskei kft. az ügy érintettje.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×