eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Mégis kétszer háromsávos lesz a Balatonig az M7-es

Nyílt közbeszerzési pályázatot írtak ki az M7-es autópálya Budapesttől Balatonvilágosig tartó szakaszának kétszer háromsávosra bővítésének tervezésére - tudta meg a Napi.hu. A kormány júliusban még törölte a bővítésre vonatkozó előterjesztést.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tender szerint az M7-esen Budapest felől a jobb pályát az M0-s autóúttól kell a leendő M8-as autópálya csomópontjáig kiszélesíteni egy újabb sávval. Ennek a hossza 72 kilométer. Más a helyzet a bal pályával, mivel az már most is kétszer háromsávos Székesfehérvártól a fővárosig. Ezt csak a jelenlegi háromsávos végponttól kell szélesíteni, a Balaton felé 25 kilométer hosszúságban.

A tervezési pályázatra, amelynek a határideje január 16., az tehet ajánlatot, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben a nettó árbevétele elérte a 2 milliárd forintot, amelyből a legalább kétszer kétsávos országos főút és/vagy gyorsforgalmi út tervezése minimum 1 milliárd forintot tesz ki. A munka ellenértékének a forrása az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP).

Tendert írtak ki az M9-es autóút 38 kilométer hosszú, Vasvár és Zalaegerszeg közötti szakasza engedélyezési tervének az elkészítésére is. Ez kétszer kétsávos, közötte fizikai elválasztással rendelkező gyorsforgalmi út lesz.

Az M7-es bővítésére kiírt pályázat azért meglepetés, mert a nyáron a kormány előbb határozatban döntött több útfejlesztésről, egyebek mellett az M1-es és az M7-es autópálya kétszer háromsávossá tételéről, majd alig egy héttel később a fejlesztési tervek visszavonásáról határozott, és elvileg lekerült a napirendről a két legforgalmasabb autópálya kiszélesítése.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×