eur:
394.89
usd:
371.18
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Felemás rekordot hozott a fekete péntek

Rekordot döntöttek az online vásárlások az Egyesült Államokban a csütörtöki hálaadás napi és a fekete pénteki (Black Friday) akciók miatt, a hagyományos üzletek forgalma azonban csökkent.

A RetailNext adatai szerint az internetes értékesítések két számjeggyel nőttek a tavalyihoz képest és első alkalommal haladták meg a 3 milliárd dollárt a fekete péntekek történetében.

A hagyományos boltokban 5 százalékkal csökkent az eladások értéke, a tranzakciók száma pedig 7,9 százalékkal maradt el a tavalyitól. Csak a fekete pénteken több mint 10 százalékkal csökkent ezen boltok forgalma.

Shelley Kohan, a RetailNext elnökhelyettese szerint az idei karácsonyi szezon lassan indul. Az első pár héten az elnökválasztás teljesen lekötötte az emberek figyelmét a normál üzletmenetről, és az enyhébb novemberi időjárás is árthatott az eladásoknak - tette hozzá.

Az online kereskedelem azonban virágzik, a nemzeti kiskereskedelmi szövetség idén a tavalyinál 3,6 százalékkal magasabb, 655,8 milliárd dolláros forgalmat vár a karácsonyi szezonra. Ennek egyik fő oka, hogy most áll a legalacsonyabb szinten a munkanélküliség az utóbbi években az Egyesült Államokban, és októberben 2009 óta a legnagyobb mértékű órabérnövekedést mérték.

A szövetség prognózisa szerint egy átlagos vásárló 636 dollárt (185 ezer forint) költ majd a karácsonyi szezonban, ami 3 százalékos növekedés lehet 2015-höz képest.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×