eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Befektetőket hozhat a járulékcsökkentés

Magyarország előretörhet az egyre élesedő európai adóversenyben, ha a kormányzat végrehajtja közteherviselési elképzeléseit - írja szombati cikkében a Magyar Idők.

Az újság felidézi: a társasági adózásban a jövőben egységesen kilenc százalékot kérne el az állam a társaságoktól a mostani 10 és 19 százalék helyett, a munkáltatók járulékterhe jövőre 4 százalékponttal csökkenne, a következő öt évben pedig további, összességében tíz százalékpontos mérsékléssel számolhatnának a munkaadók.

A társasági adó terén Magyarország az élre ugrana, ha a kormányzat valóra váltja terveit, a kilencszázalékos teher ugyanis a legkisebb lenne az egész unióban - ismerteti a lap a PwC Magyarország adataira hivatkozva.

A személyi jövedelemadó mostani 15 százalékos mértéke - a cseh, a dán és a litván elvonással holtversenyben - a második legalacsonyabb az EU-ban.

A jövedéki adó kapcsán szintén kedvező a helyzet, a benzinre felszámított magyar jövedéki tehernél csak Bulgáriában szednek kevesebbet.

A járulékok dolgában már nem áll ilyen jól Magyarország. A munkáltatói járulékok terén Magyarország jelenleg a 18. a 28 tagállam közül, a munkavállalóktól elvont összegek alapján pedig csak a 23., vagyis az uniós országok többsége kevesebb járulékot szed be. A jövőre tervezett négy százalékpontos csökkentés a középmezőnybe sorolhatná Magyarországot.

A 27 százalékos általános magyar áfakulcs jelenleg a legmagasabb az unióban - ismerteti az újság.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×