eur:
393.02
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Háromszor döntött történelmi csúcsot a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX háromszor is történelmi csúcsot döntött a héten, a részvénypiac forgalma pedig az előző hetinek a másfélszeresére emelkedett.

Hétfőn 30 353,45 ponton érte el addigi legmagasabb záróértékét a BUX, meghaladva a korábbi, 2007. július 23-i 30 118 pontos rekordját. Szerdán még magasabbra, 30 365,21 pontra kapaszkodott az index, csütörtökön pedig újabb történelmi csúcson, 30 540,32 ponton zárt.

Pénteken 30 502 ponton zárta a kereskedést a BUX, az előző héthez képest 1,62 százalékkal, 484,92 ponttal nőtt az értéke.

A részvénypiac forgalma 64,4 milliárd forintot tett ki, a múlt heti 40,2 milliárd forint után.

A vezető részvények közül a Richter árfolyama szintén történelmi csúcsra, 6234 pontra forintra emelkedett a héten, és a Mol, az OTP és a Telekom árfolyama is több éves rekordot döntött meg.

Az előző héthez képest az OTP erősödött a leginkább, 4 százalékot meghaladóan, emelkedett a Richter és a Telekom árfolyama is, a Mol ugyanakkor gyengült, több mint 1,5 százalékkal.

Pénteken elindult a kereskedés a Duna House részvényeivel a tőzsde prémium kategóriájában, miután a társaság sikeres kibocsátást hajtott végre.

A Mol részvényeivel a héten 11,0 milliárd forint értékben kereskedtek, árfolyama 315 forinttal, 18 520 forintra gyengült.

Az OTP forgalma 35,0 milliárd forint volt, árfolyama 325 forinttal emelkedett, pénteken 8190 forinton zárt.

A Richter forgalma 11,57 milliárd forintot ért el, árfolyama 76 forinttal emelkedett, 6056 forinton zárta a kereskedést pénteken.

A Magyar Telekom 6,0 milliárd forintos forgalmat ért el, árfolyama 13 forinttal nőtt, pénteken 483 forinton zárt.

Hétfőn a magyar tőzsdén egész nap jó volt a hangulat, a börzén a történelmi csúcs egyrészt a Moody's pénteki felminősítésének volt köszönhető, másrészt a kedvező nemzetközi hangulatnak.

Kedden világszerte kivárás volt a piacokon - tekintettel az amerikai elnökválasztásra -, a BUX index 0,02 százalékos csökkenése is szinten maradást jelentett.

Szerdán a kezdeti negatív hangulat a nap végére pluszba váltott az európai piacokon; a BUX minimális emelkedéssel zárt ugyan, de megdöntötte a hétfői rekordot.

Csütörtökön ismét történelmi csúcsot döntött a magyar tőzsde indexe, amely a régiós átlagnál is jobban teljesített. A BUX-ot az OTP húzta, a bankpapír a nap nyertese volt, a részvénypiac forgalma is magas, 15,2 milliárd forint volt.

Pénteken a magyar tőzsdén a vezető részvények árfolyama vegyesen mozgott. A kereskedés a pozitív tartományban indult, de a kereskedés végére elfáradtak az árfolyamok, és a negatív tartományba fordult a BUX.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,15 százalékkal, 2,78 ponttal magasabban zárt pénteken, mint egy héttel korábban, így 1874,56 ponton fejezte be a kereskedést.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×