eur:
393.91
usd:
368.6
bux:
66294.91
2024. április 25. csütörtök Márk

Jó hónapot zárt a tőzsde

A BUX index októberben megközelítette 2007-es csúcsát, miután egy hónap alatt 7,7 százalékot emelkedett. A vezető részvények közül az OTP teljesített a legjobban 9,7 százalékos emelkedésével. A napi átlagforgalom is nőtt - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a honlapján.

A közlemény ismerteti: a befektetők októberben 156 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a részvénypiacon, míg tavaly októberben 149 milliárd forint volt a forgalom. A napi átlagforgalom mind a tavaly októberinél, mind az idén szeptemberinél magasabb volt, a 20 kereskedési napon a befektetők átlagosan 7,8 milliárd forint értékben kötöttek üzletet.

A BUX index októberben megközelítette 2007-ben beállított 30 118 pontos rekordját, végül 7,7 százalékos emelkedés mellett 29 803 ponton állapodott meg a hónap utolsó kereskedési napján.

Októberben minden vezető részvény pluszban zárt: az OTP 9,7, a Mol 6,6, a Magyar Telekom pedig 3,3 százalékkal erősödött. A 8,5 százalékkal emelkedő Richter 6085 forintos új csúcsot állított fel.

A részvénypiac duplikált forgalma 313 milliárd forint volt. Tíz brókercég bonyolította a forgalom 93,1 százalékát.

A tőzsdetagok részvénypiaci forgalmi rangsorát a Concorde Értékpapír Zrt. vezette 87 milliárd forinttal, ami az összforgalom 27,7 százalékát jelentette. A második helyen a Wood & Company Financial Services a.s. állt 68 milliárd forinttal, ami 21,8 százalékos piaci részesedésnek felelt meg. A harmadik helyen az Erste Befektetési Zrt. végzett 47 milliárd forinttal, ez a piaci forgalom 14,9 százalékát adta.

Októberben két új részvénykibocsátás is volt a BÉT-en, az Alteo és a Duna House új részvényeivel várhatóan novemberben indulhat el a kereskedés.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×