eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A nők miatt teszik lapátra a világhírű cég vezérét

A nők munkahelyi előmenetelével kapcsolatos, általánosító, lekezelő kijelentése miatt távozik posztjáról a világhírű Saatchi&Saatchi reklámügynökség vezére.

"Van egy rakás tehetséges, kreatív nő (a Saatchi & Saatchi cégnél), akik azonban, amikor elérnek a karrierjük egy pontjára... tíz év tapasztalattal, amikor készen állunk, hogy előléptessük őket kreatív igazgatónak, három esetből kétszer azt mondják, nem akarok irányítani, szeretném folytatni a munkámat. Ambíciójuk nem egy vertikális ambíció, nem a külsőségek határozzák meg az érvényesülési törekvéseiket, hanem egy belső, valódi ambíció: boldogok akarnak lenni. Úgyhogy azt mondják: nekünk nem azok a mércéink, amelyek alapján ti, idióta, dinoszaurusz-szerű férfiak megítélitek magatokat és egymást" - mondta Kevin Roberts a Business Insider híroldalnak adott, pénteken megjelent nyilatkozatban.

A 67 éves brit üzletember azzal kapcsolatban fejtette ki mindezt, hogy a Business Insider felvetette: miközben a hirdetési iparágban a dolgozók csaknem 47 százaléka nő, a kreatív igazgatói pozícióknak csak a 11,5 százalékát töltik be nők. Roberts kijelentette, hogy a reklámiparban nincs nemi alapú hátrányos megkülönböztetés.

A szakember 2017 májusában vonult volna nyugdíjba.

Kevin Roberts a reklámszakma egyik legismertebb figurája. Hosszú karrierje alatt többek között olyan nagyvállalatoknak dolgozott, mint a Gillette, a Procter & Gamble vagy a Pepsi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×