eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

130 milliárd forint marad idén is a munkáltatóknál

Jövőre is mintegy 130 milliárd forint marad a munkáltatóknál adókedvezmény formájában a folytatódó munkahelyvédelmi akciónak köszönhetően - jelentette ki az InfoRádióban a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Hozzátette: a kedvezményezettek köre legalább 900 ezer főt érint.

„A program hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon a foglalkoztatás az elmúlt években jelentős mértékben növekedett, és ahhoz is hozzájárult, hogy a reálbérek évekre visszamenőleg reálértékben is növekedtek” - közölte Cseresnyés Péter.

„A program most már körülbelül 900 ezer embernek az egzisztenciáját biztosítja évről évre, hónapról hónapra. Őket a programnak köszönhetően tudták foglalkoztatni, vagy tudták munkában tartani. Nagyon jelentős járulékkedvezményt kapnak ugyanis azok a munkaadók, akik a munkahelyvédelmi akció keretein belül foglalkoztatnak hátrányosabb helyzetű csoportokat. Ilyenek a nyugdíj előtt állók, a 25 év alatti fiatalok, a tartósan munkanélküliek, és a kisgyermekes édesanyák” - közölte az államtitkár.

„A versenyszférában foglalkoztatottaknak körülbelül egyharmadát jelenti a 900 ezer fő, akik után jelentős kedvezményt tudnak a munkaadók igénybe venni” - tette hozzá.

Jövőre is folytatódik a munkahelyvédelmi akcióterv.

„Évről évre bővült azon munkavállalók köre, akik után igénybe lehet venni a kedvezményt. Jelenleg nem tudunk beszámolni arról, hogy a kedvezményezetti kör bővülni fog, hisz már most is nagyon tág a kedvezményezettek köre” - jelentette ki Cseresnyés Péter.

„Már tavaly is több mint 130 milliárd forint maradhatott kedvezményként a munkaadóknál, és úgy számolunk, hogy ez az összeg lesz ma is körülbelül az az összeg, amit kedvezményként megtarthatnak a munkaadók” - közölte a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×