eur:
394.05
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Meddőséget kezelő készítményt gyártó céget vásárolt a Richter

Egy meddőséget kezelő készítmény gyártóját, a svájci Finoxot vásárolta meg 55 milliárd forintért a Richter - jelentette a társaság. A magyar gyógyszergyártó vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a svájci cég terméke illeszkedik a Richter portfóliójához, és komoly potenciált látnak benne.

„Egy svájci biotechnológiai céget vásároltunk, amelynek a fő terméke egy bioszimiláris készítmény, ami a petefészek stimulálásával kezeli a meddőséget” - mondta el Bogsch Erik. Hozzátette: „ez a nőgyógyászati kulcstermék, abból adódóan, hogy a gyermekvállalási idő a harmincas évekre tolódott, a felhasználása folyamatosan nő.

A Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója hozzátette, a készítmény az Európai Unió területén rendelkezik engedéllyel, már húsz országban értékesítik is, és lehetőség van az egész világra kiterjeszteni, kivéve az USA-t, ahol még nincs törzskönyvezve. Mint mondta: lemondtunk az amerikai lehetőségről, mert a törzskönyvezési folyamat rendkívül nehéz, az ár és a kockázat nem állt volna arányban.

Bogsch Erik kiemelte, a termék beleillik a Richter stratégiájába, kiegészíti a nőgyógyászati portfólióját és tovább erősíti a jelenlétét a legnagyobb, elsősorban nyugat-európai piacokon, valamint növeli a piaci lehetőségeket is.

A vételár egy nagyon magas összeg, 190 millió svájci frank, de úgy gondoljuk, hogy ez egy jó befektetés és az eredmények ezt igazolni fogják – fűzte hozzá a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

„A Finoxnak az első évben 15 millió euró bevétele volt, a mi és az ő becsléseink szerint is három éven belül ez 80 milliót fog eredményezni a Richternek. Ennyi készpénzzel rendelkeztünk, hitelt nem kellett felvennünk és maradt még a cégnél pénzügyi tartalék” - emelte ki Bogsch Erik.

„2010-ben volt két akvizíciónk, azóta ilyen nagyságú nem, és jelenleg különösebb tervünk nincs is. Itt is inkább terméket vásároltunk, mint céget, hiszen egyetlen terméke van a cégnek” - hangsúlyozta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×