eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bevásárlóközpontok vételéről írt alá szerződést a Diófa Alapkezelő

A Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap ingatlan vételi szerződést írt alá 10 strip mall típusú kiskereskedelmi központ megszerzésére. A vidéki ingatlanok egy portfólió tranzakcióként kerülnek az Alaphoz. Az összefonódási kérelem a Gazdasági Versenyhivatalhoz engedélyezésre benyújtásra került és elbírálásra vár - közölte a társaság.

A Diófa Alapkezelő Zrt. a közelmúltban a budapesti Europark bevásárlóközponttal, és a zalaegerszegi Zala Park bevásárló parkkal bővítette a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap retail portfólióját. A most engedélyezés alatt álló új tranzakcióval az Alap kiskereskedelmi portfóliója összesen 57 500 négyzetméter bérbe adható területtel nő. Az ingatlanok Pécsen, Dunaújvárosban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Ajkán, Szentesen, Kazincbarcikán, Kiskunhalason, Esztergomban és Budakeszin helyezkednek el - olvasható a közleményben.

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap nettó eszközértéke június 24-én 116,84 milliárd Ft volt. Az általunk kezelt befektetési alapok közül az ingatlanalap tudta indulása (2014. március) óta a legnagyobb vagyonnövekedést felmutatni, a kereslet túlnyomó többsége lakossági oldalról érkezik. A Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap kockázata az 1-től 7-ig terjedő hozam-kockázat skálán 3-as, az ajánlott befektetési időtáv pedig 1 év. Az ingatlanalapok hozama jellemzően kiszámíthatóbb, mint pl. egy részvényalap esetében. Az ingatlanalapok által a befektetési portfóliók eszközosztályok közötti diverzifikációja oldható meg. Ez azt jelenti, hogy az értékpapíralapok mellé (amelyek jellemzően bankbetéteket, állampapírokat, vállalati kötvényeket és részvényeket tartalmaznak) az ingatlanalap által kibocsátott befektetési jegy megvásárlásával olyan ingatlanokkal bővülhet a befektetők portfóliója, amelyeket más módon nem vásárolhatnának meg a magas tőkeigény miatt (pl. irodaházak, logisztikai központok és bevásárlóközpontok) - zárult a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×