Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mi történik Magyarországgal, ha beüt a Brexit? - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mennyit bukna Magyarország a Brexit esetén? A Portfolio végigfuttatott néhány lehetséges forgatókönyvet. A Napi.hu arról ír, hogy áprilisról májusra mintegy 1,1 milliárd forinttal nőtt a kórházak adósságállománya.

A legjobb esetben csak a 2021 utáni uniós-forrásainkat apasztaná a brit kilépés, míg a legrosszabb esetben akár 1200 milliárd forintot is elveszíthetnénk a 2014-2020-as ciklus uniós pénzeiből - derül ki a Portfolio forgatókönyv elemzéseiből. Bár rengeteg a nyitott kérdés, az biztos, hogy ha tényleg a kilépésre szavaznak most csütörtökön a britek, akkor az az Európai Unió közös kasszájából elhozható forrásokra is kiemelten kell figyelnie Magyarországnak.

A Pénzcentrum azokat a kérdéseket gyűjtötte össze, melyek azok a kérdések, amelyeket mindenképpen fel kell tenni az állásinterjú végén, hogy minket válasszanak egy vágyott pozícióra. Hasznos például, ha az interjúztatót is megkérdezzük arról, hogy ő mit szeret a munkájában, de a cég jövője iránti érdeklődés is azt jelzi, hogy hosszú távra tervez valaki.

A Napi.hu arról ír, hogy áprilisról májusra mintegy 1,1 milliárd forinttal nőtt a kórházak adósságállománya, amely így május végén 51,6 milliárd forintot tett ki. A legnagyobb adós 3,6 milliárddal változatlanul a Honvéd kórház, míg második a Békés Megyei Központi Kórház. Bővebbet erről az Inforádió 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeli műsorában hallhatnak.