eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Bírósághoz fordul az FHB a jegybanki bírság miatt

"Az FHB Bankcsoport törvényesen, a jogszabályok által előírt módon, prudensen, az MNB folyamatos felügyelete mellett működik. Az FHB Bankcsoport mindenkor eleget tett és a jövőben is eleget fog tenni a vonatkozó törvények által előírt nyilvánosságra hozatali és közzétételi kötelezettségeinek annak érdekében, hogy megfelelő módon tájékoztassa ügyfeleit és befektetőit" - közölte a társaság közleményében.

Az FHB Jelzálogbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság közleménye

Rendkívüli tájékoztatás

Az FHB Jelzálogbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1082 Budapest, Üllői út 48., a cégjegyzékszám: 01-10-043638; továbbiakban a „Társaság, vagy Bank”) a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 55.§ (1) bekezdése, valamint a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség részletes szabályairól szóló 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet 4. melléklete szerinti rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének eleget téve tájékoztatja a tisztelt befektetőket, az alábbiakról.

Az elmúlt napok során számtalan támadás érte az FHB Bankcsoportot és az FHB Jelzálogbank Nyrt. Igazgatóságának elnökét. Az FHB Bankcsoport, ahogy eddig sem, most sem válaszol az ilyen jellegű találgatásokat, rágalmakat, pletykákat tartalmazó cikkekre és megjegyzésekre. Az FHB Bankcsoport törvényesen, a jogszabályok által előírt módon, prudensen, az MNB folyamatos felügyelete mellett működik. Az FHB Bankcsoport mindenkor eleget tett és a jövőben is eleget fog tenni a vonatkozó törvények által előírt nyilvánosságra hozatali és közzétételi kötelezettségeinek annak érdekében, hogy megfelelő módon tájékoztassa ügyfeleit és befektetőit.

A hét folyamán a nyomozó hatóságok arról tájékoztatták a Társaságot, hogy ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak, amely során az FHB Bankcsoportot is megkeresték. A Bankcsoport vezetése mindenben együttműködik a rendőrség munkatársaival.

A Magyar Nemzeti Bank 2016. június 7. napján kelt, piacfelügyeleti bírságot megállapító határozatában foglaltakkal a Társaság nem ért egyet, ezért élni kíván az őt megillető bírósági felülvizsgálat lehetőségével.

A szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról és egyes gazdasági tárgyú jogszabályok módosításáról szóló 2013. évi CXXXV. törvény napokban jóváhagyott változtatásai az Integráció működését, így az FHB Bankcsoport integrációs tagjai szabályozási környezetét lényegesen átalakították, azonban az integrációs törvény változásai az FHB helyzetét csak csekély mértékben érintik, hiszen az MNB, az integrációba történt belépés óta is egyedileg és folyamatosan vizsgálja az FHB Bankcsoport összevont felügyelet alatt álló tagjait. Az FHB, a szövetkezeti hitelintézeti integráció és a garanciaközösség tagjaként az ország második legnagyobb pénzügyi csoportjának része, amelynek egységét a törvény módosítása tovább erősíti.

A Bankcsoport stratégiájában és működésében nem tervez változást: továbbra is a Család Bankja, emellett egyre jelentősebb szereplő a kis és középvállalati piacon. Az integráció többi tagjával együttműködve az országban az elsők között nyíltak meg az MFB Pontok az FHB fiókokban, amelyek kiváló lehetőségeket kínálnak új ügyfélkapcsolatok kialakítására.

Budapest, 2016. június 10.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×