eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Feltőkésítik a legnagyobb orosz állami fejlesztési bankot

Feltőkésítik az állami tulajdonban lévő legnagyobb orosz fejlesztési bankot, Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök kedden jelentette be, hogy a VEB bankot 2,2 milliárd dollárnak megfelelő rubelösszeggel feltőkésítik.

A bank eddigi tevékenységében nem lesz változás, továbbra is az ipari, a mezőgazdasági, a közlekedési és az energetikai ágazatok legnagyobb finanszírozója marad - mondta a kormányfő, aki azonban megjegyezte: "Ha mégis szükség lenne törvényi változtatásra, nyitottak vagyunk a szükséges lépéseket megtenni".

A VEB 5 milliárd dollárnyi rubelveszteséggel zárt 2014-ben, elsősorban az ukrán válság, valamint az Oroszországban rendezett téli olimpiai játékok miatt.

A Krím-félsziget elszakítása miatt elrendelt nyugati büntetőintézkedések miatt a VEB nem tud Nyugaton kölcsönt felvenni.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×