eur:
392.03
usd:
366.78
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Több turista utazik Oroszországba a gyenge rubel miatt

Tavaly 13 százalékkal nőtt az Oroszországba irányuló turistaforgalom a rubelárfolyam gyengülésének köszönhetően - jelentette ki Oleg Szafonov a Roszturizm orosz szövetségi idegenforgalmi ügynökség vezetője a moszkvai Intourmarket nemzetközi kiállításon.

Szafonov szerint a legtöbb látogató Kínából és Délkelet-Ázsiából érkezik Oroszországba. Sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az európai turisták száma csökkent.

Az idegenforgalmi vezető szerint a Törökországba és Egyiptomba irányuló orosz turistaforgalom ideiglenes lezárulása mellett egyebek között Bulgária, Görögország, Izrael és Irán a külföldre utazni szándékozók új célországai.

Az Orosz Turizmusipari Szövetség március elején közzétett adatai szerint 2015-ben 31,3 százalékkal, 12,1 millióra csökkent a külföldre utazó oroszok száma. Ez az elmúlt 18 évben mért legnagyobb visszaesés.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2015. november 28-án szankciókat léptetett életbe Törökország ellen, miután a török légierő légtérsértésre hivatkozva lelőtt egy orosz katonai gépet. A Moszkva által kihirdetett intézkedések egyebek között magukba foglalják a két ország közötti légi forgalom tilalmát.

Egyiptom és Oroszország között azután szakadt meg a légi közlekedés, hogy októberben a Sínai-félszigeten lezuhant egy orosz utasszállító. A gép elpusztítását az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalta. Moszkva és Kairó a közelmúltban elvi megállapodásra jutott a repülőjáratok újbóli megindításáról, az orosz közlekedési tárca és az egyiptomi polgári repülési minisztérium a technikai részletek véglegesítésén dolgozik.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 07:57
×
×
×
×