eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A biztosítási és az iskolai ügyeket nem online intézzük

A legtöbben személyesen intéznek ügyet, de a leggyakrabban mégis online - derült ki az eNet kutatásából. Az elemző cég kutatásvezetője azt mondta: a leggyakoribb online ügyintézés az internetes bankolás, ezt követi a számlabefizetés és mérőóraállás-bejelentés.

"A felmérés leginkább meglepő eredménye az volt, hogy az emberek, ha tehetik, személyesen intézik az ügyeiket. Ha a személyes, a telefonos és az online ügyintézést egymás mellé tesszük, ezt használják a legtöbben, viszont a leggyakrabban online intéznek ügyeket. Attól, hogy online intézünk ügyeket, nem tűnik el a telefonos és a személyes ügyintézési mód" - emelte ki Pintér Róbert.

Az eNet kutatásvezetője hozzátette: "az ügyintézési típusok között is vannak különbségek. Azt láttuk, hogy a bankolás a legszélesebb körben elterjedt ügyintézési terület, ez azt jelenti, hogy az online ügyeket intéző, felnőtt internetezők körének háromnegyede hajt végre banki tranzakciókat: megnézi a bankszámlakivonatát, utalásokat indít. Kicsit kevésbé elterjedt (két netezőből egy használja) néhány egyéb ügyintézési terület, például a reklamáció, a számlabefizetés, a mérőóraállás-bejelentés, számlaegyenleg-lekérdezés. Ennél még kevésbé elterjedt az online biztosítás megkötése, tízből négyen csinálják online, és hárman adnak be adóbevallást az interneten. A legkevésbé elterjedt az iskolai ügyek intézése, tízből csak ketten teszik, ezen a területen még fel lehetne zárkózni."

Pintér Róbert megjegyezte: "a miértekre nem kérdeztünk rá, arra viszont igen, hogy mik az elsődleges elvárások az ügyintézéssel kapcsolatban. A legfontosabb az volt, hogy a személyes adatok biztonságban legyenek. Fontos még, hogy könnyen áttekinthető legyen az online ügyintézős felület, és mindig, a hét minden napján, minden órájában elérhető legyen, valamint az, hogy azonnali visszajelzés legyen, tehát ha történik valami, akkor lássuk a reakciót."

Kevésbé volt fontos, hogy elakadás esetén legyen hívható telefonos segítség, ahogy az sem volt sokaknál szempont, hogy a felület szép is legyen - tette hozzá az eNet kutatásvezetője.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×