eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Varga Mihály: Magyarországnak kijár a felminősítés

A számok és tények alapján Magyarországnak már régen kijárna a felminősítés - fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán hétfőn, azzal összefüggésben, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő a héten vizsgálja a magyar szuverén besorolásokat.

Hozzátette, ezt a piaci szereplők is jól tudják, hiszen folyamatosan lejegyzik, messze túljegyzik a kibocsátott magyar állampapírokat.

A nemzetgazdasági miniszter úgy látja, ha a hitelminősítők a tavalyi negyedik negyedév számait - gazdasági növekedés, beruházás, foglalkoztatás - objektívan értékelik, akkor Magyarorszának jár ebben a fél évben a felminősítés.

A miniszter kiemelte, az államadósság az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent, tehát jó a tendencia. Másrészt a magyar gazdaságpolitika kiszámítható; a hitelminősítők már öt év távlatában tudják értékelni a magyar gazdaság teljesítményét, és ez látványos, elégedettségre ad okot - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×