eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A jövő héten felminősíthetik Magyarországot

Londoni pénzügyi elemzők szerint bár "kissé korai lenne", de mégis van rá esély, hogy a Moody's Investors Service a jövő heti felülvizsgálaton visszaemeli a magyar államadós-osztályzatot a befektetési kategóriába.

A 2016-ra szóló menetrendek alapján a nagy nemzetközi hitelminősítők közül az idén először a Moody's vizsgálja a magyar szuverén besorolásokat. A cég Magyarország első idei értékelési időpontját március 4-ére, vagyis jövő péntekre tűzte ki.

A Morgan Stanley pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének elemzői pénteken ismertetett heti feltörekvő piaci előrejelzésükben közölték, hogy a jövő pénteki felminősítést "egy kicsit korainak" tartanák, mivel a Moody's csak novemberben javította pozitívra a magyar besorolás kilátását. A ház ugyanakkor 20 százalék esélyt lát arra is, hogy a Moody's már a jövő héten bejelenti a felminősítést.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×